Erikoishammasteknikon(EHT) palvelut
Erikoishammaseknikolla(EHT) on erikoispätevyys tehdä ja huoltaa irrotettava kokoproteesi sekä sovittaa ja luovuttaa se valmiina suuhun. EHT tekee aina parasta laatua. Erikoishammasteknikon vastaanotolla vastaanotan potilaita ja teen kokoprotetiikkaa suoraan potilaalle. Työhöni kuuluu hampaattomaan suuhun tekeminen eli teen kokoproteesit (ns. tekohampaat eli tekarit) hampaattomaan suuhun. Erikoishammasteknikon palveluihini kuuluvat myös hammasproteesien korjaus, pohjaus ja huolto. Erikoishammasteknikon vastaanotolla vastaanotan potilaita ja valmistan irrotettavia kokoproteeseja täysin hampaattomaan terveeseen suuhun ja teen hammasproteesin korjaukset ja pohjaukset suoraan potilaalle.
Mahdollisimman luonnollisen näköiset hammasproteesit
Teen hammasproteeseista toiveittesi mukaiset, yksilölliset ja luonnollisen näköiset. Tarjoan joustavaa yksilöllistä palvelua, tavoitteenani laadukas työ ja tyytyväinen asiakas sekä mahdollisimman luonnollinen lopputulos. Mikäli sinulla on toiveita esimerkiksi värin suhteen, kannattaa niistä kertoa, kuuntelen ja otan huomioon toiveitasi ennen työn aloittamista. Pääset sovittamaan hampaita ensimmäisen kerran asetteluvaiheessa ja näet tässä hammasasettelun sovitusvaiheessa silloin ensimmäisen kerran hampaasi suussasi tarkistaaksesi ja hyväksyäksesi hampaiden ulkonäön. Tässä vaiheessa hampaat ovat vielä vahassa ja tarvittaessa siirrettävissä. Kun olet tyytyväinen ja hyväksynyt ulkonäön, etkä halua, että tehdään enää mitään muutoksia hampaittesi ulkonäköön, lopullinen valmistus alkaa sen jälkeen. Valmistumisesta 2 viikon päästä on lopputarkastus, jolle varaamme ajan erikseen.
Tyypillinen hammasproteesitapaus potilaan suussa:
Yläleuassa ei ole hampaita, mutta alaleuassa on jäljellä muutama. Ylä- ja alaleukaa hoidetaan vielä nykysäännösten(2019) mukaan eri tavoin. Erikoishammasteknikko voi tehdä ja huoltaa yläleuan kokoproteesin, mutta alaleuan osaproteesi vaatii aina hammaslääkärikäyntejä. Nykyisin osaproteesin tekeminen vaatii sovituksineen viisi hammaslääkärikäyntiä.
Uusi hammasproteesi vai pohjaus?
Kokonaan uusi hampaattomaan leukaan:
kun vanhan proteesin punainen akryylimuoviperusaine jo vanhuuttaan monivärinen, epähygieeninen ja aikansa elänyt
kun purentaa on korjattava ensin, esimerkiksi kun hammasproteesin takahampaat kuluneet

Korjaukset
Osaproteesien ja Kokoproteesien korjaukset ja irronneiden hampaiden kiinnitykset.

Hammasproteesit
Uusien kokoproteesien valmistus ja hampaiden lisäykset proteesiin.

Tarkastus ja korjaukset
Hammasproteesin ja suun tarkastus.
Osaproteesien ja Kokoproteesien korjaukset ja pohjaukset.

Hammasproteesien huolto ja uusiminen
Tule huoltamaan ja tarkastuttamaan hammasproteesisi vuosittain. Pohjaus eli tiivistystarvetta syntyy noin 2-3 vuoden välein. Suositus teettää uudet on 5-10 vuotta.
NEUVOJA HAMMASPROTEESIN HOITOON

Potilasvastaanotto